Voditelj radionica pjevanja
Brief info

Buga Marija Šimić diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi red.prof. Cynhtie Hansell Bakić. 2018. završila je specijalizirani magisterij - smjer opera na Sveučilištu u Bernu. u klasi prof. Christiana Hilza. Trenutno se usavršava kod tenora Riccarda Tamure.

Profesionalni debi ostvarila je u Mozartovoj operi Mitridate, re di Ponto kao Arbate u Theater Orchester Biel Solothurn u Bielu, Švicarska. U istom kazalištu odigrala je i svoju diplomsku ulogu Maturine u operi Don Giovanni, Giuseppea Gazzanige. U travnju 2014. godine osvojila je Nagradu publike na natjecanju Lions kluba koje se održalo u Rijeci. U 2015. godini osvojila je 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Lazar Jovanović u Beogradu i 2. nagradu na međunarodnom natjecanju Bruna Špiler u Herceg Novom, Crna Gora. U 2019. godini osvojila je nagradu za najbolji ženski vokal na natjecanju Silk Road Young Dreams u Beijingu, Kina. Osim operom, Buga se bavi i kazalištem za djecu glumeći u nekoliko predstava u kazalištu Mala scena u Zagrebu.

Osim toga i autorica je prve interdisciplinarne predstave u Hrvatskoj koja spaja operno pjevanje i suvremeni ples – Leptirove pjesme.