Predstave

Predstava

F33.1

F33.1 je prva predstava odigrana u Divan Teatru, a zajednička je produkcija Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i Divan Teatra. Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić, a igraju Ivana Sinovčić, Tea Čorluka i Elena Bukvić.

PROJEKTI U NAJAVI

Homesick

Izvedbeni projekt Homesick//Kirbaj//Proštenje predstavlja arhitektoniku motiva i osnovnih silnica koje su proizašle inspirirajući se fotografskim radom ¨Homesick¨, mladog umjetnika Denisa Butorca koji surađuje i u realizaciji ovog projekta. Projekt počiva na inovativnoj namjeri stvaranja sustava prevođenja fotografskog momentuma u procedure kazališnog čina. Riječ je o prevođenju koje se uspostavlja kako na razini kazališne kompozicije, tako i na razini sadržajnog okvira.
Režiju potpisuje redatelj Christian Jean Michel Jalžečič, a dramaturginja je Dorotea Šušak.

PROJEKTI U NAJAVI

Tango ili pet matematičkih zagrljaja ljubavi

Tango, fuzija triju umjetnosti; plesa, glazbe i poezije, poslužit će kao okosnica ovog nesvakidašnjeg izvedbenog istraživanja dinamike ljubavnog odnosa jednog individualca i suprotstavljenog mu partnera, kroz propitivanje i opipavanje mijena, dinamika, rasta i rasada jedne poetske ljubavne priče. Projekt istražuje kroz oksimoron ljubavne jednadžbe, uz poetičnu riječ, lomljenje i fluidnost pokreta, pjesmu, glazbu te živo nastajanje crteža Zadarske umjetnice Ane kolege.

PROJEKTI U NAJAVI

Art Kamp

Od 28. lipnja do 5. srpnja 2021. godine, Divan će održati svoj prvi ljetni dramski kamp.
U okviru sedmodnevnog kampa polaznici će prolaziti kroz svakodnevne radionice; teorija drame i teatra, čitanje dramskog pisma, kontekstualizacija vlastitog materijala, tehnika disanja i glasovne impostacije, rad na monologu, glumačke vježbe i još mnogo toga. Kamp završava prezentacijom postavljenih materijala.
Više informacija uskoro..